sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sunnuntaipäivän taatelikeksit






Tosi monissa jenkkiläisissä fitness- ja terveysblogeissa käytetään tuoreita tai kuivattuja taateleita leivonnassa. Suomesta tuoreitten taateleiden löytäminen voi olla pikkasen haastavaa, mutta ainakin kauppahalleissa niitä monesti näkee.

Itselle tuoreita taateleita tarttui mukaan Stockkalta joulun aikaan, ja niin hyviä kuin ne onkin ihan pelkästään, teki mieli niistä keksiä myös jotain leivottavaa. 

Ja niistä tulikin MIELETTÖMÄN hyviä taatelikeksejä, joissa ei ole ollenkaan lisättyä sokeria, ja ne on vegaanisia. Ja valmistuu noin vartissa. 

Survo sauvasekoittimella, blenderillä tai yleiskoneella 80g (n.8kpl) taateleita massaksi. (Saa jäädä karkeaksi) Huom. poista taateleista kivet!

Sekoita survokseen 75g mantelijauhoa (1 pikkupussillinen), 1tl kanelia, 1tl leivinjauhetta ja 0,5dl vehnäjauhoja.

Paineli massa tasaiseksi taikinaksi ja pyöritä taikina pötköksi.

Leikkaa pötköstä noin 1 cm paksuja paloja, ja levitä palat uunipellille. Painele keksejä lyttyyn haarukalla.

Paista 200c noin 12 min ja anna jäähtyä ritilällä. 








3 kommenttia:

  1. Ei vitsit! Aineksista päätellen, nämähän on terveyskeksejä! Täytyy kokeilla, eipä ole tällaisia ohjeita oikein näkynyt!

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje! Lisäsin vähän öljyä ja inkivääriä, nam!

    VastaaPoista
  3. Ja käytin spelttiä jauhona. Ja lisäsin vähän vaniljajauhettakin...

    VastaaPoista