tiistai 24. joulukuuta 2013

Suklaa babka







Meillä on ruokien osalta joka joulu aika sama kaava; kinkku, laatikot, kalat, joululimput ja -tortut, puuro ja kiisseli. Jälkiruokien ja muiden kahvileivonnaisten kanssa taas vaihtelua on melkein vuosittain. 

Tänä vuonna päätin leipoa Martha Stewartin ohjeella suklaa babkan


Muutama vinkki tekemistä helpottamaan:

Ohjeesta tulee 3 "pitkoa". Ja kyllä, hiukan yli kilo suklaata. Tuntuu hirveän paljolta, mutta kannattaa laittaa koko määrä. Eskimon kannellinen foliovuoka 1,5l on tähän vuokana tosi passeli. Kiva myös lahjana, kun voi antaa vuokineen.

Käytä 70% tummaa suklaata. Maitosuklaa on liian makeaa. Suklaan hienoksi pilkkomiseen menee aikaa, ja jos sen meinaa tehdä veitsellä, suosittelen lämpimästi hyvää veistä ja hyviä hermoja. Tai vaihtoehtoisesti monitoimikonetta. Yhden illan saa tämän reseptin kanssa vierähtämään, nostatuksineen ja vaivaamisineen, mutta se on ehdottomasti sen arvoista. 

Paistoaika tuntuu pitkältä. Babka on niin täyttä tavaraa, ja siinä on niin paljon suklaata, että paistoon menee aikaa. Pinnasta saa tulla selvästi tummempi kuin peruspitkosta. Babkat voi paiston lopussa peittää foliolla jos väri alkaa näyttää enemmän mustalta kuin ruskealta. 

Anna babkojen jäähtyä useampi tunti ritilällä huoneenlämmössä. Suklaan pitää olla kunnolla jäähtynyttä, jotta babka ei hajoa leikatessa. Melkein kannattaa odottaa seuraavaan päivään.




Toivotamme kaikille maukasta ja rauhallista joulua!

T: Anni & Boris



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti