maanantai 23. joulukuuta 2013

One pot wonders

Jouluhässäkän keskellä ei ole mitään parempaa, kuin ruoat jotka valmistuvat kuin itsestään. Ja jos tiskattavaakin tulee tosi vähän, on se vieläkin kivampaa.


Teinkin siis tänään makkara-peruna-bataatti-vuokaa. Esivalmistelut 5 minuuttia ja uuniin.






Laita uuni lämpiämään 220c asteeseen.

Paloittele raakamakkarat noin kolmeen osaan. Käytin Harjun makkaratehtaan savuista mustapippurimakkaraa. Lohko perunat ja bataatti reiluiksi lohkoiksi, ja laita kaikki uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljyä, sekä lisää reilusti suolaa ja mustapippuria. Sekoita niin, että kaikki palat ovat kauttaaltaan öljyn ja mausteiden peitossa. ( Esim. timjami ja rosmariini käy myös hyvin maustamaan paistosta, tällä kertaa näitä ei ollut, ja mentiin ilman. )

Vuoka saa paahtua uunissa 45 minuuttia. Paistumisen aikana kannattaa kerran käydä kääntelemässä makkaroita ja juureksia, että saavat väriä tasaisesti. 

Tarjoile hapankaalin ja rakeisella sinapilla ryyditetyn smetanan kanssa. 

SYÖMÄÄN!


1 kommentti: