torstai 16. tammikuuta 2014
Hei sconsseja!
Uunituoreet sconssit on maailman parasta. Murenevia, lämpimiä ja vaan niin hyviä voin ja hillon kanssa.
Super helpot sconssit valmistuu näin:
Laita uuni kuumenemaan 220c asteeseen.
Mittaa kulhoon 225g vehnäjauhoja, 2 rkl sokeria ja ripaus suolaa.
Sekoita jauhon joukkoon 3 tl leivinjauhetta.
Nypi jauhoihin 55g kylmää voita, joka on kuutioitu noin 1cm x 1cm kuutioiksi.
Lisää taikinaan 1,5 dl maitoa, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa.
Kumoa taikina jauhotetulle tasolle, ja taputtele taikina noin 3 cm korkeaksi levyksi. Paina levystä joko ympyrämuotilla tai vaikka jauhotetulla juomalasilla ympyröitä.
Asettele uunipellille leivinpaperin päälle, ja voitele sconssien pinnat munalla.
Paista 12-15 minuuttia.
Tähän perussconssitaikinaan voi lisätä rusinoita, pähkinärouhetta tai vaikka tehdä suolaisia pekoni- tai stiltonsconsseja.
Ihan parasta on syödä sconssit suoraan uunista tulleina ja läpiminä voin ja hillon kanssa. Säilyvät kyllä seuraavaan päivään, mutta ei niitä koskaan vaan jää yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oijoi miten kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaJoo! Teen sunnuntaina brunssille! nam nam nam
VastaaPoista