torstai 16. tammikuuta 2014

Hei sconsseja!





Uunituoreet sconssit on maailman parasta. Murenevia, lämpimiä ja vaan niin hyviä voin ja hillon kanssa. 


Super helpot sconssit valmistuu näin:

Laita uuni kuumenemaan 220c asteeseen.

Mittaa kulhoon 225g vehnäjauhoja, 2 rkl sokeria ja ripaus suolaa.

Sekoita jauhon joukkoon 3 tl leivinjauhetta.

Nypi jauhoihin 55g kylmää voita, joka on kuutioitu noin 1cm x 1cm kuutioiksi.

Lisää taikinaan 1,5 dl maitoa, ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa.

Kumoa taikina jauhotetulle tasolle, ja taputtele taikina noin 3 cm korkeaksi levyksi. Paina levystä joko ympyrämuotilla tai vaikka jauhotetulla juomalasilla ympyröitä. 

Asettele uunipellille leivinpaperin päälle, ja voitele sconssien pinnat munalla.

Paista 12-15 minuuttia.

Tähän perussconssitaikinaan voi lisätä rusinoita, pähkinärouhetta tai vaikka tehdä suolaisia pekoni- tai stiltonsconsseja.

Ihan parasta on syödä sconssit suoraan uunista tulleina ja läpiminä voin ja hillon kanssa. Säilyvät kyllä seuraavaan päivään, mutta ei niitä koskaan vaan jää yli.




2 kommenttia: