lauantai 4. tammikuuta 2014

Kasvisose

Ei taida olla enää minkään tason salaisuus, että meillä koira syö paremmin kuin ihmiset. Omia ravintoaineiden saamisia ei ole koskaan tullut laskettua, hyvä jos muistan monivitamiinin ottaa silloin tällöin. Mutta koirien ja hevosten ruoat on aina laskettu ja mietitty tarkkaan, ja niiden syömisistä olen aina ollut ehkä vähän turhankin hysteerinen.

Boris syö lähes pelkästään raakaruokaa. Lihoja vaihdellen, kerran pari viikossa kalaa, maksaa ja muita sisäelimiä ja päivittäin kasvissosetta.

Tänään oli taas kasvissoseentekopäivä. Sosetta tehdään aina isompi satsi pakkaseen, sieltä sitä on kätevä annostella. Soseeseen laitan vähän milloin mitäkin. Kunhan tietää mitkä kasvikset on koiralle myrkyllisiä (esim. Dog Sportin listaus) voi soseeseen laittaa melkein mitä vaan.

Soseeseen meni meillä tänään; pakastekruunuvihanneksia (porkkana, kukkakaali ja parsakaali), kesäkurpitsaa, pakastepinaattia, persiljaa, puolukoita ja mustikoita. 

Soseutetaan blenderillä tai sauvasekoittajalla, ja säilötään pakkaseen odottamaan käyttöä. Top tip: Jos koira syö sosetta vaan noin ruokalusikallisen/kaksi päivässä, kannattaa sose pakastaa jääpälamuotteihin, ja sitten jäätyneet kuutiot siirtää pakastepusseihin. Helppo ottaa vaan pari kuutiota kerralla sulamaan.





Mustikka värjää muuten koko soseen tooooosi eksoottisen siniseksi...

2 kommenttia:

  1. Sain kerran tehtyä ja pakastettua noita kuutioita Markukselle siinä kiinteiden ruokien aloitteluvaiheessa ja oli kyllä tosi kätevä tapa. Sopii kaikille ihanille vauveleille : )

    VastaaPoista
  2. Totta! Toimii vauvojen soseisiin kanssa varmaan hyvin!

    VastaaPoista